Doe mee! Wordt donateur!
  • Hoera! We kunnen naar school
  • Ik krijg de kans om te leren
  • Ik wil graag docent worden
  • Ik wil graag leren schrijven
  • Ik wil later dokter worden

Stichting Schoolproject Ethiopië

Prins Hendriklaan 14
1862 EL BERGEN (NH)

tel. 06-53124680
info@schoolprojectethiopie.nl

IBAN: NL 91 RABO 0135089638
t.n.v. Stg Schoolproject Ethiopië
KvK: Alkmaar 37117202
ANBI status
RISN: 8145.61.895

De geschiedenis van Stichting Schoolproject Ethiopië

In Addo werd de eerste groep gestart

In Addo werd de eerste groep gestart

In oktober 2003 kwam Geertje Roelofsen van de Stichting Schoolproject Ethiopië (SSE) voor het eerst op de school in Addo. Zij was betrokken bij een medisch project (Stichting Strumeth) in het gebied West Wollega.
Pater Tesfay, de toenmalige schooldirecteur, vroeg haar hulp voor kinderen, die om financiële redenen niet naar school konden. Er werd begonnen met 4 kinderen, een jaar later werden dat er 20. Zij kregen een stel kleren of een uniform, schoenen, schoolmateriaal en dagelijks een maaltijd op school. Het hoofd van de school hield toezicht op de uitvoering.

Schoolkinderen in Danka

Schoolkinderen in Danka

In januari 2005 werd Stichting Schoolproject Ethiopië opgericht bij notariële akte. In dat jaar startte men op meerdere scholen met een klein aantal arme kinderen volgens bovenstaande formule. In 2007 gingen al 120 kinderen via het schoolproject naar school. Vanaf die tijd zijn daar jaarlijks kinderen aan toegevoegd tot een aantal van 359 in 2017, verspreid over 12 locaties.

In de afgelopen jaren kwam vanuit diverse scholen het verzoek aan onze stichting om te helpen ook de voorzieningen voor goed en veilig onderwijs mogelijk te maken, zoals nieuwe toiletten, meubilair, kopieerapparaten en computers. Via externe fondsen kon hierbij hulp geboden worden, waarbij onze stichting als bemiddelaar optrad.

Verslagen en andere publicaties

Hieronder vindt u de links waarmee u documenten en verslagen kunt downloaden.

Doe mee!

Nieuwsbrieven

(Jaar-) verslagen

© Stichting Schoolproject Ethiopië 2018 | Website: Sander Kastelein